Upprop till Lubbe Nordströmdagen i Öregrund 22 juni 2022

22.06.2022

Första Lubbe Nordström-dagen!
Här kommer ett upprop från Östhammars kommun till dig som är medlem i Tallparkens vänner: var med på Lubbe Nordströmdagen onsdag 22 juni från klockan 08.00 och bidra till en finare stadsmiljö. Det är Öregrund värt och det skulle Öregrundsälskaren och renhetsivraren Lubbe har uppskattat!
Tillsammans med Öregrunds Tennissällskap, Öregrunds Bygdegårdsförening Societetshuset, Tallparkens Vänner och Öregrunds interima utvecklingsråd tar Östhammars kommun nu ett initiativ för att ge Öregrund en välbehövlig ansiktslyftning.
Det handlar om att snygga till staden, att göra fint i parker och på allmänna platser. Vi börjar med Societetsparken, fortsätter med Brunnsparken/Rådhusparken och resten av stadens centrala delar där vi rensar ogräs och ser över skyltning.
Vi är många som värnar om Öregrund. Därför arrangerar vi nu för första gången Lubbe Nordströmdagen, då gemensamma och förhoppningsvis årligen återkommande krafttag görs. Arbetet utförs av oss föreningar och av medarbetare från kommunens arbetsmarknadsenhet och Attraktiv kommun inom ramen för "Hel och ren", som är en satsning Östhammars kommun gör för att stärka medborgarnas upplevelse av en välskött offentlig miljö.
Vi är medvetna om att uppropet kommer med kort varsel, men hoppas ändå att du vill komma och hjälpa till.
Ta på dig oömma kläder och kom till Societetshuset i Öregrund klockan 08:00 den 22 juni eller när det passar dig. Var med ett par timmar eller hela dagen om du kan.
Ta gärna med dig kratta, grästrimmer eller andra redskap som behövs för att kunna arbeta i parkmiljöerna.
Har du frågor om dagen - kontakta Henrik Sundin, mark- och utemiljöansvarig på Östhammars kommun, 0173-868 90, e-post: henrik.sundin@osthammar.se
Eller kontakta Björn Hygstedt, ordförande i Öregrunds Tennissällskap:
070-553 61 54, e-post: bjorn@hygstedt.com